Bananensplit
Toe aan een makkelijk nieuw vegan dessert idee? Probeer dit eens: Vegan Bananensplit! Naar een idee van Puur Suzanne (www.puursuzanne.nl)
Ingrediënten
- 30 gram pecannoten
- 2 eetlepels ahornsiroop
- snufje zout
- 4 bollen Professor Grunschnabel ijs, bijvoorbeeld Framboise Extase
- 2 bananen
- 40 gram pure chocolade
- handje zomerfruit (blauwe bessen en frambozen)
- paar blaadjes munt
Bereiding
- Maak allereerst de pecannoten crunch. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verkruimel de pecannoten in een kom. Meng met twee eetlepels ahornsiroop en een snuf zout. Doe de pecannoten op een bakplaat en zet voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal het ijs uit de vriezer. Zo kan het alvast wat zachter worden.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Snijd de bananen doormidden en verdeel over twee borden.
- Schep op elke banaan twee bolletjes Professor Grunschnabel ijs.
- Druppel de gesmolten chocolade eroverheen.
- Verdeel de pecannoten crunch en het zomerfruit over de twee borden.
- Garneer met de blaadjes munt.
- Menugang:
- Dessert
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Dessert
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk