Aziatische koolsalade
Deze Aziatische variant op de good old coleslaw is ook nog eens hartstikke gezond. Check wel even of je dry roasted peanuts vegan zijn.
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 50 gr sesamzaad
- 4 cm verse gember
- 200 gr wortel
- 0,5 Chinese kool
- 1 bosje bosui
- Sap van 1 sinaasappel
- Sap van 1 citroen
- 2 el agavesiroop
- 2 el sesamolie
- 50 gr dry roasted peanuts
- 1 zak cassave kroepoek
Bereiding
Rooster de sesam een paar minuten in een droge koekenpan en doe in een schaaltje. Let op dat het niet verbrandt!
Schil en rasp de gember. Snijd de wortel in halve maantjes, de Chinese kool in smalle reepjes en de bosui in dunne ringen.
Meng in een ruime kom de gember met sinaasappelsap, citroensap, agavesiroop en sesamolie. Doe de wortel hierdoor, voeg wat peper en zout toe naar smaak en laat 30 minuten intrekken.
Voeg de kool en bosui toe aan de wortel en meng goed. Roer de sesam en pinda’s erdoor en serveer met
cassave kroepoek.
Tip: voeg wat citroenrasp toe voor een extra frisse smaak. Probeer ook eens rode kool!