Aziatische koolsalade

Deze Aziatische variant op de good old coleslaw is ook nog eens hartstikke gezond. Check wel even of je dry roasted peanuts vegan zijn.

Aziatische koolsalade

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de sesam een paar minuten in een droge koekenpan en doe in een schaaltje. Let op dat het niet verbrandt!

Schil en rasp de gember. Snijd de wortel in halve maantjes, de Chinese kool in smalle reepjes en de bosui in dunne ringen.

Meng in een ruime kom de gember met sinaasappelsap, citroensap, agavesiroop en sesamolie. Doe de wortel hierdoor, voeg wat peper en zout toe naar smaak en laat 30 minuten intrekken.

Voeg de kool en bosui toe aan de wortel en meng goed. Roer de sesam en pinda’s erdoor en serveer met cassave kroepoek.

Tip: voeg wat citroenrasp toe voor een extra frisse smaak. Probeer ook eens rode kool!
Deel dit recept