Aziatische koolsalade
Deze Aziatische variant op de good old coleslaw is ook nog eens hartstikke gezond. Check wel even of je dry roasted peanuts vegan zijn.
Ingrediënten
- 50 gram sesamzaad
- 4 centimeter verse gember, geschild en geraspt
- Sap van 1 sinaasappel
- Sap van 1 citroen
- 2 eetlepels agave siroop
- 2 eetlepels sesamolie
- 200 gram wortel, in halve maantjes
- ½ Chinese kool, in dunne reepjes
- 1 bosje bosui, in ringetjes
- 50 gram dry roasted peanuts
- 1 zak cassave kroepoek
Bereiding
Rooster de sesam een paar minuten in een droge koekenpan en doe in een schaaltje. Let op dat het niet verbrandt!
Meng in een ruime kom de gember met sinaasappelsap, citroensap, agave en sesamolie. Doe de wortel hierdoor, voeg wat peper en zout toe naar smaak en laat 30 minuten intrekken.
Voeg de kool en bosui toe aan de wortel en meng goed. Roer de sesam en pinda’s erdoor en serveer met
cassave kroepoek.
Tip: voeg wat citroenrasp toe voor een extra frisse smaak. Probeer ook eens rode kool!
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk