Appel-kersenhavermout
Hoewel de aardbei er van door gaat met de titel ‘koning van het zomerfruit’, is de kers toch ook zeker zomerfruit bij uitstek. Als er geen verse kersen verkrijgbaar zijn, kun je dit gerecht ook maken met diepvrieskersen. Laat ze dan wel lang genoeg meekoken om goed te ontdooien.
Ingrediënten
- 500 milliliter amandel- of rijstmelk
- 100 gram havermout
- 1 appel
- 15 kersen
- ½ theelepel vanille extract
- Snuf kaneel
Bereiding
Breng de
amandelmelk aan de kook en voeg de havermout toe. Zet het vuur laag en laat even doorkoken. Snijd de appel ondertussen in kleine blokjes, halveer de kersen en verwijder de pit. Voeg de appel en de kersen toe aan de havermout en roer ten slotte de vanille en kaneel erdoor.
Tip: Ook lekker met een handje rozijnen erdoor.
- Menugang:
- Ontbijt
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk