Welke plantaardige melk is het beste?

Plantaardige melk vergelijken

In haar nieuwste blog helpt Maya veganisten om te kiezen tussen de verschillende soorten plantaardige melk. Na het horen van de vraag “Welke plantaardige melk is het beste?” ging ze namelijk op onderzoek uit. In de vlog vergelijkt ze verschillende soorten veganistische melk, gemaakt van verschillende planten. Zo kom je erachter welke plantaardige melk je het beste waarvoor kunt gebruiken.

Vegan melk: Gezond en lekker?

Het vervangen van koemelk door plantaardige varianten is niet moeilijk. Vooral na de recente campagnes van Oatly lijkt de populariteit van plantaardige meld toe te nemen. Het meeste wordt sojamelk verkocht. Daarnaast wordt er melk gemaakt van amandelen, cashewnoten, rijst, enzovoorts. De keuze voor de consument was nog nooit zo groot, en moeilijk!

Informatie in de vlog

Een eenduidig antwoord op de vraag “Welke plantaardige melk is het beste?” is er dan ook niet. In haar vlog bespreekt Maja de verschillende soorten. En de voor- en nadelen die daarbij horen. Bijvoorbeeld voor het koken van een recept. Zo kun jij uiteindelijk een ge├»nformeerde keuze maken, wat je er ook mee wil doen. Ben je nu benieuwd geworden naar de rest van de VeganChallenge? Schrijf je dan in om ook een maandje mee te doen! Dan krijg je elke dag ontzettend handige tips, recepten en meer.

Tags:

In 3,5 jaar is Maya gegaan van vegan noob die het alleen in haar hart wist naar een vegan die alle standaard antwoorden paraat heeft. Time to Share! Meer blogs lezen…

Maya Papaya

Blogger