Aioli
Deze aioli is een gastrecept van Amanda Sorrenson van de NZ Vegan Society. Je maakt deze aioli in een handomdraai. Lekker om brood of groenten in te dippen.
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- 50 ml ongezoete sojamelk
- sap van een halve limoen
- 240 ml koolzaadolie (of raapzaadolie of olijfolie)
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Doe knoflook, mosterd, sojamelk en limoensap in een blender en mix ongeveer een minuut. Giet dan heel langzaam de olie erbij terwijl je blijft blenden. Als je bijna alle olie hebt toegevoegd zul je zien dat het dikker gaat worden! Voeg tot slot wat zout en peper toe.
Variatietip: voeg wat wasabi toe!
- Menugang:
- Bijgerecht
- Keuken:
- Mediterraan, Frans
- Type:
- Sauzen & Spreads, Broodbeleg & Sandwiches
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Borrel, BBQ
- Smaak:
- Romig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Pindavrij, Notenvrij, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk