Aardappel-snijbietsoep
Een makkelijke moestuingroente is snijbiet. Maar wat kun je daar eigenlijk mee? Heel veel! Zo is het een gezonde toevoeging in een curry of pasta. Maar je kunt het ook goed in een soep verwerken.
Ingrediënten
- 500 gr kruimige aardappelen
- flinke bos snijbiet, goed gewassen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 750 ml liter groentebouillon
- 1 citroen
Bereiding
Snipper de ui en knoflook. Schil en snijd de aardappelen in kleine stukken. Snijd het snijbietblad in repen en de stelen in stukken van ongeveer 1 cm.
Verhit 1 eetlepel olie in een kookpan en bak de ui en knoflook enkele minuten. Voeg vervolgens de aardappelen en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
Voeg na 5 minuten de stelen van de snijbieten toe en kook ze 5 minuten mee. Voeg tot slot het snijbietblad toe en kook het 5 minuten mee. Als het goed is, is de aardappel nu gaar, zijn de snijbietstelen zacht en zijn de bladeren iets geslonken.
Pureer de soep met een staafmixer. Pers de citroen uit en voeg de helft van het sap toe. Dit compenseert de ietwat bittere smaak van de snijbiet. Proef of je nog meer citroensap wilt toevoegen. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Tip: Dit recept werkt ook goed met bijvoorbeeld radijsblad (iets pittiger) of bietenblad. Ja, dat kun je eten!
- Menugang:
- Voorgerecht, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- —
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk