Pannenkoeken met appel & kaneel.. Mmmmmm

Dat Jetske vegan eet, wil helemaal niet zeggen dat ze geen pannenkoeken lust. Juist niet! In deze vlog laat zij zien hoe je pannenkoeken met appel en kaneel bakt, vegan style natuurlijk!

Benodigdheden:

  • 60g volkoren meel
  • 1tl bakpoeder
  • 1el lijnzaad
  • 100ml sojamelk
  • appel
  • kaneel of koek- en speculaaskruiden
  • plantaardige margarine

Banaan in plaats van lijnzaad

Als je geen lijnzaad in huis hebt of je kan er niet goed tegen, dan werkt banaan ook prima als ei. Je moet dan het lijnzaad vervangen door 1 zeer rijpe banaan en deze helemaal fijn prakken. Vervolgens meng je deze door de pannenkoekenbeslag. De pannenkoeken worden daardoor nog zoeter. Wil je liever hartige pannenkoeken maken, raad ik de banaan niet aan. Dan kan je beter kiezen voor lijnzaad.

Gezondere pannenkoeken

Deze pannenkoeken kan je zo gezond maken als je zelf wilt. Het bakken in margarine is niet zo gezond. Wanneer je een goede keramische pan hebt, is dit ook niet nodig. Je kunt de pannenkoek gezonder maken wanneer je kiest voor volkoren meel en om te bakken zonder boter. En natuurlijk houd je je pannenkoek gezond wanneer je er niet na afloop liters stroop of kilo’s suiker op doet. Ook andere zoetstoffen – hoe natuurlijk ook – zijn niet per definitie gezonder. Geniet gewoon van het fruit op de pannenkoek!

 

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger