Op vakantie

Ik ga op vakantie en neem mee:

  • Agave siroop
  • Chiazaad
  • Lijnzaad
  • Amandelpasta
  • Cacao
  • Koekkruiden
  • Soja- en amandeldrink

En nog heel heel veel meer. Maar deze ingrediënten gebruikte ik niet voor ik de overstap maakte naar vegan eten. Sterker nog, ik kende ze niet eens allemaal. En nu kan ik bijna niet meer zonder 😉

Deze week ben ik in het mooie Brabant op vakantie, samen met m’n zoontje van 3. We hebben een droomplekje hier, in de Loonse en Drunense duinen. Terwijl ik dit schrijf hoor ik het paard hier op het terrein van onze pipowagen rondlopen, zie ik aan de ene kant de bomen en aan de andere kant het weidse uitzicht. Wat een heerlijkheid! En gister de warmste dag van het jaar tot nu toe! Genieten!

Onze eerste vakantie als vegan en tja, dan neem je een heleboel mee. Chiazaad en agave siroop gebruik ik in de heerlijkste lobbige smoothie. De amandelpasta en koekkruiden geven een verrassend lekkere twist aan de havermoutpap. De cacao gaat in m’n favoriete toetje. Met andere woorden, we eten heerlijk hier!

Naast de gebruikelijke apparaten (telefoon, tommietommie, camera, laptop, tandenborstel en wekker), nam ik deze keer voor het eerst ook m’n staafmixer mee, haha. Ik moest er zelf wel een beetje om lachen. Maar serieus, ik kan gewoon niet meer zonder. Hoe kan ik anders een overheerlijke smoothie voor lunch (spinazie, avocado, banaan, chiazaad, agavesiroop, amandeldrink, dat alles met de staafmixer pureren zodat je een heerlijke lobbige eetbare smoothie overhoudt, lekker om te serveren met cruesli) en m’n favoriete toetje (banaan, cacao, amandeldrink, dadels, pureren en serveren met verse aardbeien en blauwe bessen) maken?

Oh trouwens, als ik de staafmixer pak dan zegt m’n zoontje: “Ga jij herrie maken?”. Blijkbaar maakt dat ding in zijn oren dus herrie, voor hem het moment om even naar buiten te gaan. Hij vindt trouwens niets van wat ik met de staafmixer maak lekker, zou het daarom zijn dat hij de herrie niet kan verdragen?

Tags:

Ik ben Lydian, 37 jaar. Ik woon met mijn zoontje van 3 in een prachtig gebied in de provincie Groningen. Een klein jaar geleden heeft er een flinke tornado door m’n leven geraasd (lees gescheiden van een grote liefde, die ook de vader van m’n zoontje is). Ondertussen is alles weer aan het landen en ben ik wortels aan het schieten in ons heerlijke nieuwe huis. Een periode van veel nieuw, waaronder (misschien definitief) vegan eten (of een vegan leefstijl, ik ben er nog niet uit). Ik neem je graag mee in mijn ervaringen. Meer blogs lezen…

Lydian

Blogger