Mmmm….. ik bak bananenbrood

Sinds ik met zwangerschapsverlof ben, heb ik alle tijd om te experimenteren met verschillende bananenbroodreceptjes. Dit is absoluut mijn favoriete bananenbrood recept geworden 🙂 

Benodigdheden

  • 250 gram tarwemeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl kaneel
  • 70 gram gesmolten kokosolie
  • ¼ tl zout
  • 450 gram rijpe bananen
  • 2 flinke handen rozijnen
  • 200 ml ongezoete sojayoghurt
  • 2 el ei-vervanger
  • 45 gram walnoten

 

En nu aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met wat kokosolie. Meng alle droge producten in een grote kom. Meng 2 eetlepels biologische ei-vervanger met 60 gram lauw water en laat het 5 minuten weken. Je kunt uiteraard ook een andere ei-vervangers gebruiken, bijvoorbeeld op basis van lijnzaad.

Snijd de bananen in kleine stukjes of pureer ze. Verwarm de kokosolie en voeg alle andere ingrediënten eveneens toe, behalve de walnoten. Mix alles met een mixer tot er een luchtig beslag ontstaat.

Schep een eerste laagje beslag in het cakeblik, voeg dan de walnoten toe en verdeel de rest erbovenop. Zo voorkom je dat de walnoten verbranden.

Bak het bananenbrood voor 60 minuten in de oven en check nog even met een houtenprikker of het gaar is. Laat het daarna zo’n 1,5 uur afkoelen.

Smullen maar!

Liefs,

Minon

P.S. Op de website van de VeganChallenge staat ook een heerlijke versie van bananenbrood.

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger