Mirte’s tip: Green smoothies!

VeganChallenge vrijwilliger Mirte is diëtist, maar daarnaast ook een echte lekkerbek. Haar motto: gezond kan ook lekker! De tip van vandaag: green smoothies.

Groene mojito smoothieSommigen zijn er verslaafd aan, anderen kijken er met opgetrokken wenkbrauwen naar: groene smoothies. Ik val in de eerste categorie en wil je graag vertellen waarom ik deze smurrie zo graag drink.

Het is lekker! Ja echt! Hoewel de kleur anders doet vermoeden, zijn groene smoothies meestal lekker zoet. Dit komt omdat er vooral fruit gebruikt wordt. Kies bijvoorbeeld voor bananen die goed rijp zijn, want dan zijn ze nog zoeter. Als je de bananen eerst invriest, wordt je smoothie lekker koud en romig, net als een milkshake.

Het is super gezond! Wanneer eet je nou spinazie bij je ontbijt? Ik in ieder geval bijna nooit, tenzij ik een lekkere groene smoothie maak. Spinazie is rijk aan foliumzuur, vitamine C, ijzer en vezels. Het heeft bovendien een vrij neutrale smaak en wordt daarom overheerst door het fruit. In de winter gebruik ik graag boerenkool, ook lekker gezond!

Al overtuigd om aan de groene smoothies te gaan? Naast groene groente en fruit kun je ook havermout toevoegen. Dat zorgt ervoor dat je maag voor langere tijd gevuld blijft en je allerlei gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Check ons Pinterest bord met allemaal lekkere smoothie recepten.