Inmiddels durf ik mezelf een goede kok te noemen

veganchallenge

Eerste blog VeganChallenge: Alissa
Hallo iedereen! Mijn naam is Alissa en ik heb me opgegeven als blogger bij VeganChallenge. De bedoeling van dit eerste stukje is om jullie meer te vertellen over mezelf en waarom ik heel veel zin heb om voor jullie te bloggen!

Ik ben Alissa
Vertel eens wat over jezelf… het is geen eenvoudige vraag maar ik zal proberen bij het begin te beginnen. Ik ben 24 jaar en woon sinds 7 jaar in Brussel, maar ben eigenlijk afkomstig van de provincie Antwerpen. Ik ben dus Belgische!

Van opleiding ben ik communicatiewetenschapper en ik heb ook een extra diploma filmstudies en visuele cultuur behaalt. Het is dan misschien ook geen grote verrassing dat ik heel wat uurtjes doorbreng met het kijken van series (liefst met zelfgemaakte guacamole en tortillachips).

Ik zou heel graag een hond adopteren, maar woon op de 2e verdieping in het midden van een grote stad. Heel leuk maar niet ideaal voor een hond. Ik stel me voorlopig dan maar tevreden met YouTube-filmpjes.

En ook ik houd van lekker eten
Natuurlijk heb ik me ook kandidaat gesteld omdat ik heel erg van lekker eten houd. Een nieuw recept ontdekken, de gangen van de supermarkt afgaan op zoek naar nieuwigheden, je laten verwennen in een restaurant … ik doe het allemaal graag! Omdat ik ook regelmatig sport (vooral hardlopen en krachttraining) heb ik een speciale interesse in de relaties tussen voeding en sportprestaties. Food is fuel!

Maar maaltijden moeten in de eerste plaats gewoon heel lekker en eenvoudig zijn. Zoals de meeste mensen heb ik een goed gevuld leven en spendeer ik liever niet te veel tijd in de keuken.

Voor mezelf koken, zette me aan het denken
Mijn interesse in voeding is er altijd geweest. Maar toen ik als student plots voor mezelf moest koken, ben ik bewuster gaan nadenken over wat ik at en de gevolgen daarvan op mijn omgeving. Ondertussen ben ik iets meer dan drie jaar veganist. De jaren daarvoor heb ik beetje bij beetje mijn eetpatroon aangepast.

Ik heb informatie verslonden
Ik vond het heel belangrijk me zo goed mogelijk te informeren en het proces geleidelijk te laten verlopen. Veganisme begon toen ook meer en meer onder de aandacht van het grote publiek. Blogs, boeken, vlogs, Pinterestborden, … ik heb het allemaal verslonden. De keukenexperimenten die er op volgden, waren niet altijd even geslaagd maar ondertussen durf ik mezelf een goede kok te noemen. Het liefste veganize ik typisch Belgische recepten zoals stoofvlees, witloof met kaas en hesp … allemaal kan het plantaardig.

De VeganChallenge & me
Nu je wat meer weet over mij en mijn filosofie rond eten, kun je al beter bedenken waarom ik graag meewerk aan dit blog. Ik produceer graag laagdrempelige content waar mensen ook écht iets aan hebben. Geen ingewikkelde recepten en geen ingrediënten waar je de hele stad voor moet rondrennen.

Toen ik de oproep zag van de VeganChallenge heb ik mezelf dan ook onmiddellijk opgegeven als vrijwilliger. Ik kan me helemaal vinden in hun missie om veganisme zo makkelijk mogelijk te maken. Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom je (meer) vegan zou willen eten maar je moet wel lekkere en simpele recepten ter beschikking hebben om het vol te houden.

Ik kijk ernaar uit meer voor jullie te schrijven!
Ik weet zelf hoe het in het begin soms heel moeilijk kan lijken. Maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Met de juiste informatie en de steun van anderen valt het allemaal mee. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit nog meer voor jullie te schrijven!

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger