Hoe doe je dat dan – Vegan Gourmetten?!

Vegan gourmetten

Het is weer die tijd van het jaar. De hele wereld heeft besloten dat gourmetten het allerleukste ooit is. Nu ben jij natuurlijk dat ‘rare mens’ dat gourmetten helemaal niet meer als feestelijk ziet. Maar wist je dat je ook als vegan prima kunt gourmetten? Ik heb hier wat leuke tips voor je.

Maak zelf je gourmetschotel

Ga je gourmetten met omnivoren? Maak dan lekker je eigen gourmetschotel en (mijn tip) neem een eigen gourmetstel mee. Dan hoef je je niet druk te maken om vleesspetters die in jouw pannetje terecht komen.

Een gourmetschotel kun je tegenwoordig prima zelf maken. Heb je de mini vegan burgertjes bij de Lidl al gespot? Ik wel! Ze komen in verschillende smaken en zijn nog schappelijk geprijsd ook. In elke supermarkt kun je tegenwoordig terecht voor falafel en tal van andere vervangers. Koop gewoon alles wat je lekker lijkt, snijd het in kleinere porties en serveer het op een mooie schaal.

Groenten op de grill

Ik blijf een fan van gegrilde groenten, deze veggies mogen dus echt niet ontbreken op tafel. Wat dacht je van courgette, aubergine, champignons, bosui, paprika en groene asperges? Die zijn echt heerlijk om te grillen of bakken. Van tevoren kun je de groenten lekker marineren, maar ook zonder marinade is het geweldig lekker.

Bijgerechten

Vegan bijgerechten zijn niet zo lastig, toch? Maak grote rauwkost-salades, geroosterde aardappelen, verschillende soorten brood met smeersels (hummus, vegan pesto, homemade kruidenboter). Op deze manier kun je je familie, gezin of gasten een hele tafel vol met vegan lekkers aanbieden. En het mooie? Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt.

Vegan gourmetten on a budget?

Dat is ook goed mogelijk! Koop een zak tarwegluten (daar maak je seitan mee) en maak je eigen vleesvervangers. Iets meer werk maar wel heel erg leuk en vriendelijk voor de portemonnee. Inspiratie nodig? Wat dacht je van seitan steaks, balletjes en kebab – je kan eigenlijk alles wel maken van (en met) seitan. Ik ben er een groot fan van in elk geval!

Tags:

Vegan catlady met een missie: Veganize the world! Joyce wil zoveel mogelijk mensen laten zien dat vegan eten hartstikke leuk én lekker is. Meer blogs lezen…

Joyce

Blogger