Favo snelle maaltijden van Joyce

Mocht je mij volgen op andere kanalen, dan weet je het al. Zo niet, dan meld ik het hier even: ik ben zwanger. Wat dit betekent? Koken is niet mijn grootste hobby en dus ben ik tegenwoordig een ster in snelle (maar voedzame) maaltijden op tafel zetten.

Wanneer ik langer dan 10 minuten bezig ben met het koken van iets, dan hoef ik het niet zo nodig meer te eten. Ben je dan beperkt? Wel een beetje, haha. Gelukkig ben ik creatief genoeg om toch wat dingen te bedenken die lekker, voedzaam en snel klaar zijn. Hieronder mijn favorieten.

Couscous salade met falafel

Het is gigantisch makkelijk om klaar te maken en ik weet niet of ik dit een recept mag noemen. Ik doe couscous in een kom, voeg specerijen toe naar smaak (voornamelijk komijn, koriander, kaneel en kardemom), doe er wat zout en peper bij, een theelepel olijfolie en giet er kokend water op tot de couscous net onder staat. Ik dek het af met een bord en zet het 4 tot 5 minuten weg.

Ik snijd groenten die ik er in wil (komkommer, rode ui, tomaat), giet een blikje linzen in een zeef en spoel het af en bak wat falafel in een koekenpan. De groenten en linzen roer ik door de couscous en de falafel serveer ik er gewoon bij. Supersimpel en nog lekker ook!

One pot gnocchi

Hiervan verscheen onlangs al een recept op mijn blog, maar het is zo simpel dat ik het graag hier ook even deel. Je neemt wat groenten die je lekker vindt (bijvoorbeeld champignons en aubergine) en fruit dit, samen met een ui en knoflook, aan in een pan. Om het geheel meer smaak te geven, voeg ik vaak rode peper en gedroogde tomaatjes toe.

Vervolgens voeg je een verpakking gnocchi toe, bak je dit mee en giet je er daarna 500 ml gezeefde tomaten bij. Je kunt het nu op smaak brengen met gedroogde basilicum (dat is mijn favoriet, maar tijm en rozemarijn kan ook!). Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is het geheel aan de kook te brengen en het op laag vuur zo’n 10 minuten laten pruttelen.

Snelle soepen

Soep kan altijd! Ik ben groot fan van tomatensoep met lekker veel groenten. Hiervoor neem ik een zak wokgroenten (je kunt zelf kiezen welke uiteraard) en bak dit even aan in een pan. Vaak doe ik er nog wat knoflook en rode peper bij – ik hou wel van spicy food! Vervolgens schenk ik een pak gezeefde tomaten erbij en voeg ik nog 150 – 200 ml water toe. Hierbij doe ik een bouillonblokje en eventueel nog wat zwarte peper. Het geheel breng ik aan de kook. Als het kookt voeg ik een handje vermicelli toe en laat het nog zo’n 5 minuten doorkoken. De soep eet ik met broodjes met sojaboter, dat vind ik echt het allerlekkerste.

Zo zie je maar weer

Koken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn of uren te duren. In 15 minuten kun je gewoon perfecte maaltijden op tafel zetten. Ideaal voor wanneer je zwanger bent en niet wilt koken óf wanneer je dus na je werk een snelle maaltijd op tafel wil zetten.

Tags:

Vegan catlady met een missie: Veganize the world! Joyce wil zoveel mogelijk mensen laten zien dat vegan eten hartstikke leuk én lekker is. Meer blogs lezen…

Joyce

Blogger