Het eetdagboek van… Crossfitgirl SquatCilla

Jetske is in februari 2018 een nieuwe serie gestart waarin ze iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uitprobeert. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haalt ze hier zelf ook de nodige inspiratie uit.

Squatcilla

In de allereerste aflevering heeft ze niet de allerminste, namelijk vegan crossfitgirl Squatcilla. Zij zit op een strak schema om zo optimaal te kunnen presteren bij de crossfit open. Hier traint ze hard voor en bij een harde training hoort natuurlijk ook een optimaal eetschema. Jetske heeft de eer om dit eetschema een dag uit te proberen en ze kan je alvast verklappen: ze had het psychisch zwaar. Squatcilla eet namelijk per dag zo’n 1500 calorieën. Dat zijn er 500 minder dan dat ze op een dag eet. Ze koos er dan ook voor om dit eetdagboek uit te voeren op een dag dat ze vrij was en vrij weinig te doen had.

Plantaardige eiwitten:

Als je zo hard traint als Squatcilla en elke keer sterker wilt worden, is het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnen krijgt. Nu zijn er altijd mensen die zich afvragen: “Hoe kom je dan als vegan aan je eiwitten?”. Nou, gewoon uit planten, bijvoorbeeld bonen of een overheerlijke shake. Het mealplan van Squatcilla is ontzettend eiwitrijk! Iets wat Jetske super inspirerend vond om te zien. En ja, je hoort haar wel klagen over het feit dat ze honger heeft, maar dat komt omdat ze minder calorieën eet dan dat ze verbruikt. Dan heb je nu eenmaal sneller honger, dat is logisch. Toch vindt Jetske het inspirerend om af en toe te eten als een andere vegan.

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger