Eetdagboek: Astrid

Soep aardappel pastinaak broccoli‘Wat eet je dan nog wel?’ is een vraag die je deze maand misschien vaak hoort. Als mensen horen wat je niet meer eet als veganist, lijkt het soms alsof er niets overblijft. Dat je nog steeds lekker en gevarieerd kan eten, bewijzen de recepten van de VeganChallenge. Er is keuze genoeg! Alleen hoe combineer je dat en wat eet je tussendoor? Veganist Astrid vertelt hoe haar eetdagboek eruit ziet.  

Astrid: Sinds ik me kan herinneren heb ik altijd honger en denk ik altijd aan eten. Gelukkig werk ik thuis, waardoor ik makkelijk een aantal keren per dag de keuken in kan duiken. Als ik het druk heb, maak ik ’s avonds wat extra soep of curry en is dat de lunch voor de volgende dag. Als veganist eet ik niet echt anders dan toen ik nog vegetariër was, misschien iets meer.
Ik start de dag altijd met een smoothie en kruidenthee. Daarna eet ik iets vullends zoals overnight oats of yoghurt met muesli en fruit en later bij de cappuccino met plantaardige melk neem ik een zelfgebakken mueslibroodje. Ik lunch het liefst warm, bijvoorbeeld met een restje diner van de vorige dag of een simpele soep, pasta of rijst. Tussendoor eet ik meestal een handje ongeroosterde noten en/of een wortel. ’s Avonds kan het van alles zijn, maar bijna altijd eet ik veel groenten. Ik drink voornamelijk kruiden- of vruchtenthee en water. Heel soms een glas troebele appelsap.

Vandaag zag mijn eetdagboek er zo uit:

Ontbijt: smoothie van ananas, spinazie, citroensap, hennepzaad, banaan en amandelmelk. Kruidenthee en een mueslibroodje.
Tussendoor: cappuccino met havermelk en een mueslibroodje
Lunch: soep van aardappel, pastinaak en broccoli met een afbakbroodje No Muh pikant.
Tussendoor: een handje rauwe amandelen en hazelnoten en een appel
Diner: kaasfondue van No Muh melty, venkel, aardappel, paprika en champignons uit de oven en beetgaar gestoomde broccoliroosjes.
Toetje: Alpro Dark, een chocoladetoetje

Groene ananassmoothieMueslibroodjes (2)Fondue