Eetdagboek van Lisette: De groene gewichtsconsulent!

Hey guys!

Vaak krijg ik de vraag, maar Liset, wat éét jij dan allemaal?
Nou, dat ga ik je vertellen!!

Een hele hoop lekkere dingen namelijk!!

(Alle ingrediënten zijn per persoon in onderstaande recepten)

Ontbijt

Ik ontbeet vandaag met een mega lekkere smoothie bowl!

Die dingen zien er altijd prachtig uit en spreken heerlijk tot de verbeelding. Het was ochtend en ik had weinig tijd, dus ik heb hem niet mega fancy gemaakt. Mijn oma zei altijd: ‘waar het terecht komt hangen ook geen schilderijen’ 😀 Hahaha..

Anyway, er zaten 2 bananen in, 3 handjes bevroren zomerfruit, 1 glas plantaardige ongezoete melk. Dat in de blender en als toppings gebruikte ik 2 a 3 el ongezoete muesli, 1 el gebroken lijnzaad en wat noten. Nomnomnom….

Verder neem ik bij mijn ontbijt altijd mijn B12 supplement en van oktober t/m april een vitamine D supplement.

Lunch

Ik ging lekker bij een vriendinnetje lunchen en maakte voor ons allebei een heerlijke quinoa salade. Deze salade is een perfecte meal prep dus ik maakte direct een heerlijke portie voor mezelf voor de volgende dag. Efficiënt 😉

In deze salade:

55g quinoa gekookt in groentebouillon (kooktijd en hoeveelheid water volgens verpakking)

4 gedroogde abrikozen in reepjes gesneden

1 handje cranberry’s

1 klein handje pecan noten

60g bruine bonen uit een pot (uitgelekt en afgespoeld 😉 )

Sap van 1 limoen

Een beetje violife ‘feta’ verkruimeld

Verse peterselie

Peper en zout

 

Avondeten

Als diner maakte ik heerlijke romige ‘spaghetti’.

Mijn kinderen vinden alles wat op pasta lijkt heerlijk en hoe meer saus hoe beter. Gelukkig kan je de heerlijkste healthy sausjes helemaal zelf maken binnen mum van tijd!

Ik bedoel, zeg nou zelf… deze beauty ziet er toch uit om op te vreten?!

This is how we do it:

85g linzen spaghetti

Voor de saus:

1 blik cannellini bonen (ongeveer 140g uitlek gewicht)

1 teentje knoflook

250g bloemkool (ontdooid uit vriesvak, of vers en dan beetgaar gekookt)

½ glas ongezoete plantaardige melk (of tot de saus de dikte heeft die jij wilt)

2 el edelgist vlokken

Sap van 1 limoen of citroen

1tl ui poeder

Optioneel

Peper en zout

Peterselie

Chili vlokken -> deze gebruik ik wel voor mijn man en ik voor extra pit, maar niet voor de kids, dus ik voeg dat later toe).

Pasta koken volgens de verpakking. Alle ingrediënten voor de saus in een blender en glad maken. Even verwarmen en over de pasta heen gieten.

Je kan het nog een beetje mooi maken met wat peterselie of basilicum on top. Ik hou van allebei, maar had peterselie in huis, dus dat werd ‘m 😉

Dus.. Now you know!

Dit is ongeveer hoe ik op een dag eet! En aangezien het boek ‘Hoe overleef je?’ zo ongeveer mijn bijbel is en ik de app daily dozen met verve gebruik doe ik altijd mijn best me daar een beetje aan te houden.

Oké, inmiddels gebruik ik de app niet meer zo vaak, maar speciaal voor jullie vulde ik hem vandaag in haha…

Filmpjes daily dozen app:

ontbijt.TRIM

ontbijtlunch.TRIM

ontbijtlunchdiner.TRIM

Je ziet dat het dus geen ‘perfecte dag’ was. Ik miste groene bladgroente, extra ‘overige’ groente en een portie granen. Ik maakte dat goed, doordat ik meer dan 1 portie kruisbloemige groente (cruciferous vegetables, de bloemkool) at, dus ik had wel voldoende groente gegeten, maar er mocht meer variatie in. Ik had groene bladgroente meteen ’s ochtends al door mijn smoothie bowl kunnen doen. Om aan de porties volkoren granen te komen had ik vandaag in plaats van de linzenpasta gewone volkoren granen kunnen nemen. Ik had namelijk al voldoende peulvruchten gegeten door de saus met cannellini bonen en de bruine bonen in de lunch salade.

Dit alleen als tip, maar truth be told. Het maakt niet uit of al je dagen ‘perfect’ zijn. Dat gaan ze toch niet worden. Ik heb vandaag lekker en gezond gegeten. En de ene dag eet ik wat meer van het een en de andere dag wat meer van het ander. Als het gemiddeld maar zo’n beetje goed uit komt, so no stress!

Enjoy!

Tags:

Hoi! Ik ben Lisette, mama van 3 en super enthousiast om jou te empoweren in je vegan kennis! Ik wil jou informeren en zekerheid geven. Veganisme is de beste optie voor jou, de wereld en uiteraard de dieren. Meer blogs lezen…

Lisette Weustenek

Blogger