Een dagmenu van Mitu

Als ontbijt: Sweet Oats
Warme havermout, daar maak je me gelukkig mee. Het hele jaar door, maar m’n liefde voor havermout wordt alleen maar groter in de koude maanden. Het is voedzaam, houdt me lang verzadigd en smaakt goddelijk mits je het lekker op smaak brengt. Dit warme havermoutje is een pareltje. Ik heb kokos-rijstmelk van het merk CoconutDream gebruikt. Deze melk is mijn favoriet en heeft van zichzelf een licht zoete en romige smaak. Verder doe ik 5 eetlepels havermout en een klein handje rozijnen in de warme melk en laat het langzaam een paar minuten opwarmen. Op het laatst heb ik nog een paar pistachenoten verkruimeld en een vleugje kokosbloesemsiroop eroverheen gegoten. Dat laatste kan makkelijk weg want de havermout is al zoet door de melk.

dagmenuTijd voor iets tussendoor
Vaak eet ik meerdere bananen per dag als tussendoortje. Vooral op het werk vind ik dat makkelijk. In de weekenden eet ik vaker meer en uitgebreider. Simpelweg omdat ik meer tijd heb om te eten en meer tijd om er iets speciaals van te maken. Deze bananensplit is een van mijn verslavingen. Een goede laag pindakaas (ik gebruik altijd 100% pindakaas van AH), nog wat ongebrande pinda’s verkruimeld en kokosbloesemsiroop. Vooral lekker na het sporten of voor de zoete trek.

 

dagmenuAls Lunch: Sandwich DeLuxe
Minimaal 4 keer in de week lunch ik met een royale en groene salade, elke keer weer iets anders. Maar op mijn vrije doordeweekse dag en in het weekend lunch ik graag met wat anders dan salade, voor de afwisseling. Dit broodje was verrukkelijk en een van de weinige manieren waarop ik vegan kaas ingesmolten echt lekker vind. Wat er op de broodjes zit? Vegan boterhamworst van De Vegetarische Slager (DVS), plakken vegan kaas van Wilmersburger en een klein laagje zelfgemaakte knoflooksaus. Die knoflooksaus heb ik gemaakt van Mayolijn, soja-yoghurt, verse bieslook en knoflook- en uienpoeder. Alle genoemde producten koop je trouwens gewoon in de supermarkt. Het was mijn eerste keer boterhamworst van DVS en ik was verbluft over hoe erg deze boterhamworst naar the real deal smaakt. Deze is alleen diervriendelijk en dus perfect :-). Als de augurkenpot niet leeg was, had ik zeker plakjes augurk voor op de sandwich gesneden 🙂

dagmenuDineren met pompoentagliatelle
Met het koude weer snak ik naar warme, lekkere en vullende maaltijden. Deze pompoentagliatelle is voedzaam en het vult. Bovendien een unieke manier om tagliatelle te eten: het is echt heerlijk. Ik heb een halve flespompoen in de oven gegaard, vervolgens gestampt met sojaroom, peper en zout. De boerenkool heb ik gekruid met knoflookpoeder, uienpoeder, olie, peper, zout en paprikapoeder. Uiteindelijk mix je de boerenkool en pompoen samen met de gekookte tagliatelle en maak je het geheel af met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten. Wil je het gehele recept? Dat kan: hier lees je uitgebreid hoe je de tagliatelle maakt.

 

Groetjes,
Mitu

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger