De tagliatelle van Happy Italy: Veganistisch recept

De één vindt het er heerlijk, de ander een ordinaire eetschuur: Happy Italy. Ik hoor bij de eerste groep en ik kom er heel graag. Om even schaamteloos ongesponsord reclame te maken: veel lekker eten voor weinig geld. In deze blog richten we ons op de tagliatelle van Happy Italy en dan specifiek een veganistisch recept ervoor!

100% plantaardige pizza

Voor veganisten is er nog niet heel veel keus, maar er staat tegenwoordig wel een 100% plantaardige pizza op het menu. Ik vraag me af of dat iets te maken heeft met de #doeietsdinsdag van een tijdje geleden waarbij we massaal restaurantketens als Happy Italy zijn gaan mailen/vragen of ze ook vegan opties willen aanbieden. Hoe dan ook, ik heb de pizza zelf nog niet geprobeerd, maar hij schijnt lekker te zijn.

Maak de tagliatelle vegan, please!

Zelf ben ik gek op de pasta die ze hebben die het meest in de buurt komt van een veganistische optie: vegan tagliatelle met gegrilde groenten en olijf en peterselie. Voordat ik vegan ging, koos ik deze altijd.  Maar daar moet natuurlijk wel een volledig vegan versie van komen! Daarom heb ik het recept alvast geveganized voor hen. Zie hier het resultaat van de vegan tagliatelle!

Het recept

Ik geef het toe: dit is geen échte tagliatelle. Dit zijn mie-nestjes. Maar echt, wat is eigenlijk het verschil? Ei. Ik heb persoonlijk nog geen tagliatelle zonder ei kunnen vinden, en ik ben wel dol op tagliatelle dus toen bedacht ik uiteindelijk dat mie een goed alternatief zou kunnen zijn, aangezien het praktisch hetzelfde is. En het werkt prima als vegan tagliatelle!

Ingrediënten:

 • 500 gram mie-nestjes
 • 1 aubergine
 • 1-2 rode (punt)paprika
 • 1 rode ui
 • 3 teentjes knoflook
 • 600-700 gram tomatensaus
 • olijven (in knoflook)
 • verse peterselie

Werkwijze:

 1. Kook de mie/tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking
 2. Snijd de aubergine en puntpaprika in grove stukken. Snij de ui en knoflook
 3. Zet een (grill)pan op het vuur. Begin met de paprika, want die heeft wel even nodig. Doe daarna de ui en aubergine erbij en roer regelmatig totdat alles zacht is, of nog een knapperige bite heeft, net wat je zelf lekker vindt. Doe op het laatst de knoflook erbij. Deze moet maar eventjes want dit verbrandt nogal snel (en dat wil je echt niet)
 4. Doe de tomatensaus en de olijven bij de groenten. Laat het opwarmen, roer het af en toe door. Beetje peterselie eroverheen.

Smul smakelijk! En kijk ook gerust eens bij alle recepten van de VeganChallenge.

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger