Kan je genieten van snoep als vegan?

Vegan hoeft niet altijd meteen gezond te betekenen. Als je veganistisch wilt gaan eten, maar bang bent om voor de rest van je leven op wortels en sojabonen te knagen, kijk dan zeker deze video. hierin vertelt Jetske je welke snoep vegan is en waar je dat aan kan herkennen. 

Vegan snoep?

Misschien krijg je vraagtekens boven je hoofd bij de woorden ‘vegan snoep’. Is dan niet al het snoep vegan? Nee, helaas zit in veel snoep gelatine en dat wordt gemaakt van runder- of varkensbotten. Wanneer je vegan wordt en hier ook op wilt letten , valt heel veel snoep af. Vandaar dat Jetske voor je naar de supermarkt is geweest om te kijken wat nog wel kan.

Vegan vs Halal snoep:

Snoep waar geen gelatine in zit is per definitie Halal, en toch hoeft dit niet vegan te zijn. Zo bevat namelijk veel snoep ook bijenwas en ook dat is niet vegan. Voordat je nu denkt dat je nooit meer snoep kan eten. kan Jetske je alvast vertellen dat dit niet zo is. Je zal alleen ander soort snoep moeten proberen. Wist je bijvoorbeeld dat skittles vegan zijn? Dit en meer in de video!

Steeds meer vegan opties:

Gelukkig is er steeds meer snoep vegan, en zijn er ook steeds meer vegan koekjes. Sinds veganisme steeds populairder wordt zijn er steeds meer grote fabrikanten die hun snoep en koek vegan maken. Kijk vooral even op Vegan Wiki of op de Instagram van Huh is this vegan? voor een update! Daar vind je overigens niet alleen snoep, maar ook ontzettend veel andere producten die gewoon vegan zijn, of zijn geworden! Ook laten ze daar zien wanneer producten ineens niet meer vegan zijn…

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger