Vegan… dit heeft mijn leven pas echt veranderd

Ik wilde niet lastig zijn..
Jarenlang at ik af en aan vegetarisch en dan ging ik toch weer vlees eten. Het leek er elke keer geleidelijk in te sluipen. Qua eten was ik nooit moeilijk, ik lust praktisch alles en ik vond het vervelend als mensen zich moesten aanpassen aan wat ik wilde eten. Dus ik at altijd gewoon met alles mee, zelfs als ik eigenlijk liever vegetarisch at.

Oops I did it again
Toen ik mijn huidige vriend leerde kennen, at ik vegetarisch. Maar langzaamaan ging ik toch weer vlees eten. Ik maakte allerlei Surinaamse maaltijden voor hem, dat vond ik zo lekker dat ik toch besloot ervan mee te eten. Als hij niet bij mij was, dan at ik wel gewoon vegetarisch, het was een beetje verwarrend. En bovenal: het is moeilijk om afstand te doen van iets dat je wél lekker vindt.
verandering

De knop ging om
In december 2016 ging de knop om. Ik woonde inmiddels samen met mijn vriend maar ik kon er niet meer tegen. Ik stopte met het eten van vlees en daar voelde ik me goed en fijn bij. Langzaamaan begon ik (maar ook hij) aan het idee te wennen dat ik toch echt wel vegetarisch wilde eten. Ik voelde me beter want 1) ik ben gek op dieren en wilde ze gewoon niet meer eten 2) ik voelde me fitter.

In januari 2017 vroeg een vriendin me of ik mee wilde doen aan de VeganChallenge. “Nee joh, dan blijft er niks over wat ik nog kan eten!”, was mijn reactie. Achterlijk natuurlijk, want ik wist precies wat ik allemaal wel en niet kon eten, maar ik wilde vooral geen afstand doen van kaas.
But I could never go vegan?
Een zaadje was geplant en ik begon steeds meer na te denken over toch meedoen aan de VeganChallege. Ik had niets te verliezen, toch? “Als het niets voor mij is, dan kan ik, na die maand (of eerder) ermee stoppen”, nam ik mijzelf voor. Mijn blog was tot dat moment totaal niet vegan friendly. Ik besloot dat tijdens de Vegan Challenge alles op mijn blog ook vegan moest zijn. Een maand van tevoren begon ik met het koken en ontwikkelen van vegan gerechten voor mijn blog. En zal ik je wat vertellen? Dat beviel me super goed.

Creatief in de keuken
Ik dacht altijd al creatief te zijn op culinair gebied. Tijdens mijn koksopleiding heb ik vaak genoeg vernomen dat ik goed en leuk kon koken en ik was vrij zeker van mijn zaak. Door mijn voedingspatroon te wijzigen, ben ik echter nóg creatiever geworden. Ik kijk anders naar eten en ben continu bezig met recepten ontwikkelen. Ik wil alles proeven, proberen te maken en fotograferen. Ik voel me continu als een kind in een snoepwinkel. Heb je enig idee wat je allemaal kunt doen met alle geweldige plantaardige ingrediënten die er zijn? Ik nu wel en het maakt me intens gelukkig.
verandering

Gezondheid
Ook qua gezondheid voel ik me top. Waar ik eerder altijd bloedarmoede had, zijn al mijn waarden tegenwoordig goed (tip van mij: laat het af en toe checken bij de huisarts). Ik voel me beter, heb minder last van lichamelijke ongemakken (lees: hoofdpijn, buikkramp) en mijn haar groeit sneller (ja écht waar) en ook zijn mijn nagels veel steviger. Dat een plantaardige lifestyle daar allemaal aan bijdraagt, had ik nooit voor mogelijk gehouden. Ik probeer elke dag steeds een beetje beter te eten, meer groenten, meer fruit, meer salades en ik heb er nog plezier in ook.
verandering

Tags:

Vegan catlady met een missie: Veganize the world! Joyce wil zoveel mogelijk mensen laten zien dat vegan eten hartstikke leuk én lekker is. Meer blogs lezen…

Joyce

Blogger