Al 30 dagen vegan

Al 30 dagen vegan! Euhm, behalve dan dat ik natuurlijk foutjes heb gemaakt… Ik neem je mee in drie foutjes die ik heb gemaakt.

Niet alles gaat in één keer goed

Ergens in de eerste week van de challenge maakte ik een heerlijke Thaise curry, maar bij het openen van de verpakking, vond ik het toch wat vissig ruiken. En ja, hoor, er bleek toch iets van vis in te zitten…

Jummmmm krentenbollen! Daar smul ik soms zo heerlijk van, lekker met pindakaas (I know, dat schijnen sommigen een vreemde combinatie te vinden). Maar oeps, er zat roomboter in de krentenbollen…

Vorige week nog had ik een heerlijke vegan maaltijdsoep gemaakt. Met afbakbroodjes en hummus erbij, jummie! Maarrrrr in de afbakbroodjes zat iets van melk. Ik ben even vergeten wat precies, maar de broodjes waren definitely niet vegan…

Dus nee, het is niet helemaal gelukt om 100% vegan te eten. Maar fouten maken hoort erbij natuurlijk! Ik heb de drie foutjes wel gewoon opgegeten, want weggooien zou dubbel jammer zijn.

Wat heb ik veranderd?

De afgelopen 30 dagen heb ik m’n hele eetpatroon omgegooid. Behalve m’n ontbijt (havermout met plantaardige melk, verse gember en verse kurkuma, dadels, zwarte peper en wat fruit. Een super heftig heerlijk ontbijt, waar m’n systeem van aan gaat), die bleek al vegan.

Alle andere maaltijden heb ik andere dingen gegeten dan ik voorheen at. Echt allemaal andere maaltijden, nieuw en anders.  En dat alleen al is super leuk! Een nieuwe blik op eten, andere smaken, lekker koken en bakken, met  nieuwe producten. Nieuw en anders. Daarom alleen al zou ik iedereen aanraden om met de challenge mee te doen. Allemaal nieuwe gerechten voor lunch, avondeten en tussendoor gemaakt of gekocht. En alles was heerlijk en voor herhaling vatbaar! Maar omdat het nieuw en anders me zo goed is bevallen, blijf ik zeker door experimenten.

Favoriete nieuwe recepten

Dat nieuw en anders leidde gelukkig tot veel succes! Ik neem je ook nog even mee in drie successen!

In de eerste week van de challenge had ik een trainingsweekend, waarbij koffie/thee en wat lekkers verzorgd was. In plaats van te vragen of dat lekkers vegan kon zijn, heb ik het zelf meegenomen! Ik maakte overheerlijke vegan brownies, die ook nog eens super gezond zijn!

Bij toeval kwam ik een heerlijk recept tegen voor een toetje. Ik ben niet zo goed in me aan recepten houden, wat betekent dat ik er altijd wel iets aan verander. Meestal met succes gelukkig. Het heerlijke toetje? Banaan, cacao, klein beetje havermout (wordt het wat steviger van), agavesiroop, plantaardige melk, dat alles pureren en even in de koelkast laten staan. Serveren met aardbeien en blauwe besjes, en je wenst dat je geen hoofdgerecht had gehad en meer van dit heerlijke toetje op zou kunnen.

Het laatste succes staat nu in de keuken. Ik heb er nog geen hap van gehad en toch vind ik het al een succes. Bananenbrood! Het was zo leuk (en makkelijk!) om te maken. Maar dat ik het nu al een succes noem, is omdat m’n hele huis zo ongelooflijk lekker ruikt! Ik kan niet wachten tot het morgen is om ervan te eten!

 

Tags:

Ik ben Lydian, 37 jaar. Ik woon met mijn zoontje van 3 in een prachtig gebied in de provincie Groningen. Een klein jaar geleden heeft er een flinke tornado door m’n leven geraasd (lees gescheiden van een grote liefde, die ook de vader van m’n zoontje is). Ondertussen is alles weer aan het landen en ben ik wortels aan het schieten in ons heerlijke nieuwe huis. Een periode van veel nieuw, waaronder (misschien definitief) vegan eten (of een vegan leefstijl, ik ben er nog niet uit). Ik neem je graag mee in mijn ervaringen. Meer blogs lezen…

Lydian

Blogger