Paddenstoelenrisotto

Dit recept komt uit ‘Wat de pot schaft. Gerechten voor elke dag met een ecofabulous twist’ door Lisette Kreischer. Lisette Kreischer (1981) is in korte tijd dé trendsetter geworden op het gebied van groen en bewust leven en genieten. Ze volgde de opleiding mediavormgeving en styling en richtte daarna haar bedrijf Veggierose op. Van haar hand verschenen eerder bij uitgeverij Artemis & co Veggie in Pumps, Ecofabulous koken in alle seizoenen en Lisette in Luilekkerland.

Lisette geeft met ‘Wat de pot schaft’ antwoord op de vraag hoe duurzaam, biologisch en makkelijk toch goed samen kunnen gaan. Zij laat zien hoe je deze traditionele maaltijden op een aantrekkelijke, lekkere én verantwoorde manier kunt bereiden, met ingrediënten die verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Paddenstoelenrisotto

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olijfolie samen met de plantaardige boter in een diepe pan. Fruit hierin het uitje en de knoflook en voeg vervolgens de rijst toe. Roerbak totdat de rijst glazig wordt, vanaf dat moment is de rijst klaar om vocht op te nemen.

Blus de rijst af met witte wijn en blijf goed roeren tot de rijst de witte wijn heeft geabsorbeerd. Voeg telkens vanaf dat moment dat de rijst bijna al het vocht op heeft genomen een scheut groentebouillon toe. Blijf het geheel roeren totdat de rijst gaar is (ongeveer 15-20 minuten).

Verhit ondertussen een laagje olie in de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen rondom goudbruin. Breng op smaak met wat peper en zout.

Voeg ongeveer vijf minuten voor de rijst klaar is, de doperwten en zongedroogde tomaatjes toe aan de rijst.

Kook de rijst gaar. De rijst moet smeuïg zijn maar ook nog een kleine bite hebben. Meng dan de paddenstoelen, een scheutje citroensap, wat citroenrasp, de verse peterselie en eventueel nog wat edelgistvlokken erdoor.