Citroenkoekjes
Deze frisse koekjes zijn speciaal voor de lente editie van de VeganChallenge in 2014 ontwikkeld, maar ze zijn eigenlijk zo lekker dat ze bij geen enkele challenge mogen ontbreken!
Ingrediënten
- 100 gram suiker
- 75 milliliter zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille extract
- Rasp en sap van 1 middelgrote citroen
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- ¼ theelepel zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kleine kom de suiker,
olie, vanille extract en citroensap tot de suiker is opgelost. Meng in een grotere kom bloem, bakpoeder, citroenrasp en zout. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en kneed het geheel tot een egaal deeg. Neem steeds ongeveer een eetlepel van het deeg, rol tot een balletje en druk plat tot een koekje. Vorm zo ongeveer 18 koekjes en bak ze in 10-12 minuten gaar.
Tip: Lekker met verse muntthee erbij.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- Hollands, Centraal- / Oost-Europees, Brits / Amerikaans
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Lente
- Gelegenheid:
- High Tea
- Smaak:
- Zoet, Fris
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij, Pindavrij, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk, Budgetvriendelijk