Kokosmakronen
Wie hield er nou niet van kokosmakronen? Die van de bakker bevatten jammer genoeg vaak ei, terwijl dat nergens voor nodig is! Dit recept is snel klaar en je hebt er helemaal niet veel ingrediënten voor nodig.
Ingrediënten
- 150 gram suiker
- 125 milliliter sojamelk (of andere plantaardige melk)
- 2 eetlepels agavesiroop
- 2 theelepel vanille extract
- 1 theelepel zout
- 250 gram kokosrasp
- 100 gram bloem
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Meng in een ruime kom suiker met sojamelk, agavesiroop, vanille en zout. Roer dan de kokosrasp erdoor. Voeg de bloem toe en kneed met je handen door tot een stevig deeg.
Neem steeds een eetlepel deeg en vorm hier een balletje van. Druk het deeg plat en leg op de bakplaat.
Bak de kokosmakronen in 10 minuten gaar.
Tip: smelt wat vegan chocolade au bain-marie en doop de kokosmakronen hierin
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk