Salade van rettich, appel en radijs

Op de markt zie je weleens langwerpige witte wortels van wel 50 cm liggen. Dit is de broer van de bekende roze radijs, genaamd rettich (ook wel 'zomerrammenas' of 'daikon'). Rettich kun je net als radijs rauw eten en past dus perfect in een salade. Rettich is in het voorjaar en het begin van de zomer verkrijgbaar.

Salade van rettich, appel en radijs

Ingrediënten

Bereiding

Was de rettich, radijsjes, appels en lente-uitjes. Eventueel kun je de rettich schillen. Snijd de rettich, radijsjes en appels in dunne reepjes of plakjes of gebruik hiervoor een mandoline of foodprocessor. Snijd de lente-ui in ringetjes.

Pers de limoen uit. Meng voor de dressing de olijfolie en het limoensap. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Meng de rettich, radijsjes en appel in een kom en voeg de dressing toe. Garneer de salade met de lente-uitjes en gemengde zaden.

Tip: Lekker bij een aardappelgerecht, bijvoorbeeld deze aardappeltortilla.