Rijstepudding met kersensaus
Rijstepudding is een echte comfortfood. Met deze kersensaus een waardig dessert dat zo lekker is dat je het wel elke dag kunt eten!
Ingrediënten
- 100 gram dessertrijst
- 500 ml plantaardige (soja- of haver)melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- rasp van 1 citroen
- 1 doosje kersen uit diepvries a 250 gram
- 1 kaneelstok
- 120 geleisuiker speciaal of 250 gram geleisuiker
- 1 pakje plantaardige room om op te kloppen, bv alpro op te kloppen.
Bereiding
Kook dessertrijst zoals op de verpakking staat, per persoon 25 gram rijst, 125 ml plantaardige melk en wat vanillesuiker. Rasp wat citroenzest erbij en voeg een klein snufje zout toe aan de pap.
Laat de rijstepap goed afkoelen.
Kook de kersen in 250 ml water met een kaneelstok en laat het eventjes trekken op lage temperatuur. Haal de kaneelstok eruit en maak de kersen klein met een staafmixer. Maak het niet helemaal glad, laat er stukjes in door met de staafmixer te pulsen. Gebruik 120 gram geleisuiker speciaal en mix met de kersensaus. Laat afkoelen zodat de saus kan indikken.
Klop een pakje alpro op te kloppen room goed stevig op met 25 gram suiker.
Pak de rijstepudding en kijk hoe de dikte is. Dit mag zo dik zijn als vla. Is hij te dik, verdun het dan met een beetje plantaardige melk. Spatel dan de opgeklopte room erdoor.
Schep de rijstepudding in een bakje of glas en bedek met de kersensaus.
- Menugang:
- Dessert
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Taart & Banket
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Kerst, High Tea
- Smaak:
- Zoet, Romig
- Allergieën en diëten:
- Pindavrij, Notenvrij, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk, Budgetvriendelijk