Frisse witlofsalade met ‘ei’
Met warm weer is deze witlofsalade zeker een succes. Ze is vrij snel gemaakt. Met gebakken aardappels erbij is dit een complete maaltijd.
Ingrediënten
Voor de vegan 'eiersalade'
- 1 blok tofu, uitlekgewicht 250 à 300 gram
- 2 opgehoopte eetlepels vegan mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 0,5 theelepel kala namak
- 0,5 theelepel kurkuma
Voor de witlofsalade:
- 3 grote stronkjes witlof (500 gram)
- 1 groene appel
- 5 augurken (125 gram)
- 2 eetlepels mayonaise of olie
- 1 eetlepel vegan wijnazijn of appelazijn
- Zout en peper
Bereiding
Pers (dit kan met je handen) zoveel water als mogelijk uit de tofu. Verbrokkel de tofu tot kleine stukjes van niet groter dan een halve centimeter. Doe de overige ingrediënten erbij en schep door tot het een egaal geheel is. Zet even opzij.
Snijd de witlof in dunne reepjes. Snijd de appel in fijne blokjes. Snijd de augurken in fijne blokjes. Doe deze samen in een schaal. Voeg de mayonaise toe, de wijnazijn/appelazijn, en zout en peper naar smaak. Schep dit door elkaar. Schep vervolgens de eiersalade door de witlofsalade.
Tip: doe drie eetlepels fijngesneden bieslook door de ‘eiersalade’.
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Salade, Eivervanger
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Fris
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Koolhydraatarm, Pindavrij, Notenvrij, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk