Rijstpudding
Deze rijstpudding is een van de meest alledaagse desserts in het Midden-Oosten. Hij wordt ook veel gegeten tijdens de Ramadan. De pudding is op smaak gebracht met amandelen en rozenwater.
Ingrediënten
- 1 eetl. maïszetmeel
- 100 gram rijstmeel
- 1,25 liter havermelk
- 60 gram suiker
- 100 gram gemalen amandelen of amandelmeel
- 4 eetl. rozenwater
- om te garneren: enkele eetlepels geschaafde amandelen en verse of gedroogde rozenblaadjes, eventueel granaatappelsiroop.
Bereiding
Doe maïszetmeel en rijstmeel in een kom en roer dit los met een scheut van de melk. Breng de resterende melk aan de kook. Zodra het kookt, voeg je het losgeroerde mengsel toe, met de suiker en gemalen amandelen. Roer goed door en laat al roerende nog ongeveer 4 minuten doorkoken.
Voeg na het koken het rozenwater toe, doe de massa over in een schaal en laat de pudding afkoelen. Garneer met de geschaafde amandelen en rozenblaadjes, en eventueel nog wat granaatappelsiroop.
Tip: als er nog geen rozen bloeien, kun je de pudding ook versieren met andere eetbare bloemen, bijvoorbeeld viootjes.
- Menugang:
- Dessert
- Keuken:
- Mediterraan
- Type:
- Dessert
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Ramadan / Suikerfeest
- Smaak:
- Romig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —