Gevulde aardappels
Dit is misschien wel de lekkerste manier om aardappels te eten. Deze vegan 'gevulde eieren' zijn ook een heerlijk hapje voor bij de zondagse brunch. Omdat je in dit recept ook de schil van de aardappels eet is het beter om voor biologische aardappels te kiezen.
Ingrediënten
- 6 vastkokende aardappels
- 1 kleine ui
- 4 el veganaise
- 2 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 tl kerrie
- snufje kurkuma
- snufje paprikapoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de aardappels en snijd ze doormidden. Bestrijk de aardappels aan alle kanten met olijfolie. Leg ze met de binnenkant naar beneden op de bakplaat en bak ze ongeveer 45 minuten tot ze zacht zijn (maar niet papperig). Laat ze afkoelen.
Snipper de ui. Meng deze met veganaise, olijfolie, mosterd, kerrie en kurkuma in een kom.
Hol de aardappels uit, zodat er een plekje is voor de vulling. Voeg de aardappel die je uit hebt geschept toe aan het mosterd-mengsel en roer goed. Vul hiermee de aardappels. Dat kan heel netjes met een slagroomspuitzak of gewoon met een lepel. Bestrooi met wat paprikapoeder.
- Menugang:
- Brunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Aardappelgerecht, Eivervanger
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Kerst, Pasen
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk