Hasselback aardappelen

Voor Hasselback aardappelen maak je inkepingen in de aardappelen. Dit gaat het makkelijkste als je een aardappel tussen de stelen van twee houten lepels legt. Zo voorkom je dat je de aardappel helemaal doormiddden snijdt. Het is een bijgerecht waar je weinig werk aan hebt, maar dat een feestelijk resultaat geeft op het bord. Lekker met een dot veganaise, ideaal bij een plantaardige burger.

Hasselback aardappelen

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Boen de aardappelen goed schoon en dep ze droog. Leg een aardappel tussen de stelen van 2 houten lepels. Snijd de aardappel om de 2 mm in met een scherp lang mes in tot je voelt dat je mes op de steel botst. Doe dit met alle aardappelen.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schik de aardappelen erop. Sprenkel de olie over de aardappelen en maak een draaiende beweging met de bakplaat totdat alle aardappelen met een dun laagje olie bedekt zijn. Leg de aardappelen allemaal met de gesneden kant naar boven en strooi het zout (en de gedroogde kruiden) erover.

Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven gedurende 40 – 60 minuten (afhankelijk van de soort en de grootte van de aardappelen). Bestrijk de aardappelen tussendoor eventueel met nog wat extra olie.

Check na 40 minuten of de aardappelen gaar zijn. Als je er vlot met een mes in kunt prikken en de aardappelen mooi bruin gekleurd zijn, haal je de bakplaat uit de oven.
Deel dit recept