Bonensalade met balsamico
Een mediterraan geïnspireerde bonensalade. Lekker als lunch met wat vloerbrood erbij; of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een barbecue.
Ingrediënten
- 60g pijnboompitten
- 1 Grote rode ui
- scheutje olijfolie
voor de dressing:
- 4 el balsamico azijn
- 3 el olijfolie
- 1 volle theelepel gedroogde basilicum, oregano of marjolein
- Zout en peper
- potje/blikje witte bonen van 360g (uitlek 240g)
- potje/blikje zwarte bonen van 360 gram (uitlek 240 g)
- blikje kidneybonen van 160g (uitlek 125g)
- 400g Cherrytomaten
- 75g Rucola
- 15g verse basilicum
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Doe ze daarna even in een schaaltje en zet opzij.
Snijd de ui in fijne ‘halve maantjes’ en bak ze in de koekenpan in wat olie tot ze glazig zijn.
Doe intussen de dressing-ingrediënten in een grote kom. Spoel de bonen af en laat uitlekken in een zeef; voeg toe aan de dressing en schep voorzichtig door, zonder de bonen te beschadigen.
Halveer de tomaatjes en meng met de pijnboompitten door de bonen. Voeg tenslotte de rucola toe en top af met blaadjes basilicum.
- Menugang:
- Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Mediterraan
- Type:
- Salade, Bonengerecht
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- BBQ
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Sojavrij, Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk