Pompoenhummus
Omdat je nooit genoeg hummusrecepten kunt hebben, hebben we een herfstige hummus ontwikkeld. De geroosterde pompoen geeft de spread een prachtige kleur en zachte smaak.
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 250 gr pompoen
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 240 - 265 gr), uitgelekt en afgespoeld
- 1 klein teentje knoflook
- ½ el komijn
- ½ el gedroogde peterselie
- Sap van ½ citroen
- 2 el olijfolie
Bereiding
Verwam de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in schijven, besprenkel met wat olie, peper en zout en rooster gedurende 25 minuten in de oven.
Doe de pompoen, kikkererwten, knoflook, komijn en peterselie in de keukenmachine en maal grof. Voeg citroensap toe en maal opnieuw. Voeg zoveel olie toe als nodig is voor een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
Tip: Een beetje kaneel of speculaaskruiden eroverheen geven een bijzondere smaak aan deze hummus!