Pompoenhummus
Omdat je nooit genoeg hummusrecepten kunt hebben, hebben we een herfstige hummus ontwikkeld. De geroosterde pompoen geeft de spread een prachtige kleur en zachte smaak. Heb je geen pompoen over van gister? Snij de pompoen dan in schijven, besprenkel met wat olie, peper en zout en rooster gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
Ingrediënten
- 250 gram geroosterde pompoen (over van gisteren)
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 240 - 265 gram), uitgelekt en afgespoeld
- 1 klein teentje knoflook
- ½ eetlepel komijn
- ½ eetlepel gedroogde peterselie
- Sap van ½ citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak
Bereiding
Doe de pompoen, kikkererwten, knoflook, komijn en peterselie in de keukenmachine en maal grof. Voeg citroensap toe en maal opnieuw. Voeg zoveel olie toe als nodig is voor een gladde puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Tip: In plaats van pompoen kun je ook
zoete aardappel nemen. Een beetje kaneel of speculaaskruiden eroverheen geven een bijzondere smaak aan deze hummus!
- Menugang:
- Lunch
- Keuken:
- Mediterraan
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk