Spruitjes-sambal goreng

Groenten in sambal goreng is een Indonesische klassieker, maar met spruitjes kun je er een lekkere Hollandse twist aan geven. Dit gerecht is met andere soorten groenten ook erg lekker, dus probeer het uit!

Spruitjes-sambal goreng

Ingrediënten

Bereiding

Maak de spruitjes schoon: snijd de onderkanten weg, verwijder de buitenste blaadjes en spoel ze af. Snijd ze vervolgens door de helft. Snipper de ui fijn.

Verhit een koekenpan met een hoge rand en fruit hierin de ui 5 minuten in een beetje olie of water. Pers dan de teen knoflook erboven uit en voeg de sambal, daun salamblaadjes en laos toe. Laat dit alles eventjes meebakken zodat de geuren vrijkomen.

Snijd intussen de tomaat. Traditioneel wordt de tomaat in grote stukken gelaten, maar het is ook lekker om deze in kleine blokjes te snijden omdat de saus hier iets milder van wordt. Voeg de spruitjes en tomaat toe aan de pan. Giet ook de kokosmelk en een scheutje ketjap erbij. Voeg water toe tot de spruitjes onderstaan.

Doe een deksel op de pan en laat het de spruitjes ongeveer 5 minuutjes sudderen. Haal het deksel van de pan en laat het vocht een minuut of 5 inkoken. De spruitjes zijn klaar als ze zacht zijn. Er mag best wat vocht over zijn, dit is lekker voor als je er rijst bij eet.

Serveertip: lekker met rijst en een vleesvervanger naar keuze.
Deel dit recept