Linzen met sojasaus

Dit linzenpotje is bijzonder lekker door het 'geheime' ingrediënt: sojasaus! Heerlijk bij rijst en een frisse salade.

Linzen met sojasaus

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de linzen af onder koud water. Je kunt ze van tevoren weken, dan is de kooktijd iets korter.

Snijd het groene deel van de prei en de knoflook fijn. Je kunt hier eventueel ook de keukenmachine voor gebruiken. Verhit een eetlepel olie in een kookpan en bak de prei, knoflook en tomatenpuree 5 minuten. Voeg de linzen samen met een halve liter water toe aan het mengsel en breng aan de kook.

Kook de linzen onder af en toe roeren gaar. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten.  Let er tijdens het koken goed op dat de linzen niet droogkoken. Voeg zo nodig extra water toe. Het is de bedoeling dat het water is opgenomen als de linzen gaar zijn en er zo min mogelijk kookvocht overblijft. Zet de hittebron uit en laat ze nog 10 minuten met het deksel op de pan rusten.

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes.

Voeg een eetlepel sojasaus toe aan de linzen en breng het geheel op smaak met zwarte peper. Garneer de linzen met ringetjes bosui.

 
Deel dit recept