Linzen met sojasaus

Dit linzenpotje is bijzonder lekker door het 'geheime' ingrediënt: sojasaus!. Heerlijk als lunch of bij het avondmaal.

Linzen met sojasaus

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de linzen af onder koud water. Je kunt ze van tevoren weken, dan is de kooktijd iets korter.

Snijd het groene deel van de prei en de knoflook in hele kleine stukjes (je kunt hier eventueel ook de keukenmachine voor gebruiken) en bak ze ongeveer 5 minuten samen met de tomatenpuree in een pan met olijfolie. Voeg de geweekte en afgespoelde linzen samen met 1/2 liter water toe aan het mengsel en breng aan de kook.

Kook de linzen onder af en toe roeren gaar (ongeveer 30-40 minuten).  Let er tijdens het koken goed op dat de linzen niet droog koken. Voeg zo nodig extra water toe. Het is de bedoeling dat het water is opgenomen als de linzen gaar zijn en er zo min mogelijk kookvocht over blijft.

Zet als de linzen gaar zijn het vuur uit en laat ze nog 10 minuten met de deksel op de pan rusten. Voeg dan een scheut sojasaus toe en garneer met peper en ringetjes bosui naar smaak.