Bietensalade met Quinoa
Een vegan variatie op moeders geroosterde bieten uit de oven in twee variaties: eentje voor de zomer en een voor de winter.
Ingrediënten
WINTERSALADE:
- 4 gekookte en geschilde rode bieten
- 1 el verse tijm
- 120 gram quinoa
- 75 gram winterpostelein
- 2 middelgrote rode uien
- Balsamico azijn
- 3 el olijfolie
- Sap van een halve citroen
- Peper en zout
- Een handje walnoten
ZOMERSALADE:
- 3 gele en 2 rode zomerbieten, gekookt en geschild
- 1 el verse tijm
- 120 gram quinoa
- 75 gram veldsla
- 2 middelgrote rode uien
- Balsamico azijn
- 3 el olijfolie
- Sap van een halve citroen
- Peper en zout
- Een handje walnoten
Bereiding
Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen. Snijd de rode uien in maantjes en bak deze ongeveer 10 minuten met een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg dan een scheut balsamico-azijn toe en laat dit even inkoken. Zet vervolgens het vuur uit.
Snijd de gekookte bieten in partjes. Was de veldsla. Leg de quinoa op een grote schaal met opstaande randen. Schep de veldsla, bieten en rode uien erdoor en strooi de tijm erover.
Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en peper en zout, en giet dit over de salade. Hak de walnoten fijn en garneer hier de salade mee.
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Centraal- / Oost-Europees, Fusion
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Potluck, BBQ
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Vrij van geraffineerde suikers, Sojavrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —