Hongaars stoofpotje
Dit stoofpotje combineert vele lekkere smaken uit de Hongaarse keuken: rode uien, paprikapoeder, champignons, rode wijn en verse dille. De aardappelpuree past daar helemaal bij, maar je kunt ook het met een ander graan zoals gierst serveren.
            
	
			
											- Allergieën en diëten:
 
						- Glutenvrij, Notenvrij
 
												- Moeilijkheidsgraad:
 
						- Gemiddeld
 
										
	
			
            Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
 - Scheutje sojamelk
 - 1 rode ui
 - 4 teentjes knoflook
 - 500 gr champignons
 - 1 courgette
 - 0,5 tl zout
 - 0,25 tl cayennepeper
 - 150 ml rode wijn
 - 1 el (gerookte) paprikapoeder
 - 1 el tijm
 - 1 blik witte bonen (265 gram)
 - 1 bosje verse dille
 
Bereiding
Kook de aardappels in 20 minuten gaar en maak er met de sojamelk een puree van. Breng op smaak met zout en peper.
Snipper de rode ui en snijd de champignons in plakjes. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en dan in schijfjes.
Verhit olie in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak nog een minuutje mee. Voeg dan de champignons, courgette, peper en zout toe en bak zo’n 5 minuten.
Voeg de wijn, paprikapoeder en tijm toe. Breng aan de kook en laat een paar minuten koken. Zet dan het vuur laag, voeg de witte bonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Met een vork of aardappelstamper stamp je de helft van de bonen fijn, zodat de stoofpot wat dikker wordt. Snijd de dille fijn en roer door de stoofpot en serveer met de aardappelpuree.
Tip: voeg voor wat extra groente paprika of verse, gesneden tomaten toe. Ook erg lekker met gierst of een zuurdesemboterham.