Bosbessencrumble
Een heerlijk recept voor als je een keer wat meer tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt of warm dessert. Ook leuk om de crumble in 4 kleine ovenschaaltjes te maken, zodat iedereen zijn/haar eigen crumble heeft.
Ingrediënten
Voor de kruimellaag:
- 50 gram havermout
- 50 gram gehakte pecannoten of amandelen
- 50 gram bruine suiker
- 4 eetlepels tarwemeel (of boekweitmeel voor een glutenvrije variant)
- ½ theelepel kaneel
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel water
Voor de vulling:
- 250 gram bosbessen (vers of diepvries)
- 250 gram frambozen (vers of diepvries)
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel tarwemeel (of boekweitmeel)
- 2 eetlepels (vers) sinaasappelsap
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de havermout met de noten, suiker, meel en kaneel. Giet hier voorzichtig de olie en het water bij en vorm er met je handen of met een vork kruimels van.
Meng in een kleine ovenschaal (ca. 20 bij 20 cm) de bessen met suiker, meel en sinaasappelsap. Bestrooi met de kruimels en bak de crumble in 20-25 minuten mooi bruin. Laat ongeveer 10 minuten afkoelen voor je hem serveert.
- Menugang:
- Brunch, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk