Pita met witte bonen en rucolahummus
Een gezonde en goedvullende lunch helpt je om de dag goed door te komen. Deze heerlijke rucolahummus pita's zijn ook nog eens zeer makkelijk klaar te maken!
Dit recept is met toestemming overgenomen uit Kickstart van Lisa Steltenpool
Ingrediënten
- 200 gram gekookte witte bonen
- 8 zongedroogde tomaten
- 2 handjes rucola
- 1 el tahin
- 3 el citroensap
- zout en peper naar smaak
- volkorenpitabroodjes
- cherrytomaatjes (optioneel)
- rauwe spinazie (optioneel)
- sambal (optioneel)
Bereiding
Voor deze lekkere pita met witte bonen en rucolahummus volg je de volgende stappen. Mix de witte bonen, zongedroogde tomaten, rucola, tahin en citroensap in een keukenmachine of snijd de rucola fijn en prak alle ingrediënten samen. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de volkorenpitabroodjes en beleg met een dikke laag hummus. Serveer eventueel met cherrytomaten, rauwe spinazie en een beetje sambal.
Maakt ongeveer 12 porties.
Tip: Deze hummus is ook erg lekker op een toastje bij de borrel of als dip voor groenten.
- Menugang:
- Brunch, Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Mediterraan, Fusion
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk