Stamppot met doperwt en munt
Deze eenvoudige stamppot smaakt toch bijzonder, door de toevoeging van verse munt.
Ingrediënten
- 1 kilogram aardappels (kruimig)
- snufje zout
- 1 pak doperwten (diepvries) (450 gram)
- 1 bosje verse munt (à 15 gram)
- 100 milliliter amandel-, rijst- of sojamelk
- 2 eetlepels olijfolie
- (versgemalen) peper
Bereiding
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar.
Kook in een aparte pan de doperwten gaar. Hak de muntblaadjes fijn (bewaar eventueel wat voor de garnering). Giet de aardappels en erwten af. Voeg de plantaardige melk en olijfolie toe aan de aardappels en maak er met de pureestamper een fijne puree van. Schep de doperwten en de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Twist
Serveer de stamppot met een plantaardige burger of vleesvervanger naar keuze. In plaats van een vleesvervanger kun je ook kapucijners, adukibonen of linzen toevoegen. Dan is je maaltijd gelijk vezel en eiwitrijk. Voeg prei en/of wortel toe zodat je ook genoeg groente binnen krijgt.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Stamppot
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk