Thaise salade met paksoi

De Thaise keuken combineert altijd de verschillende smaken zoet, zuur, zout, hartig en umami. In dit recept zie je dat terug in de sojasaus, limoen en ananas. Een heerlijke smakencombi!

Thaise salade met paksoi

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder de harde stronk van de paksoi en snijd in reepjes van maximaal 1 centimeter dikte. Schil de komkommer, halveer in de lengte en snijd in mooie blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Meng de ui, ananas, komkommer en paksoi samen in een saladeschaal.

Snijd de munt en basilicum fijn en voeg toe aan de salade.

Snijd de knoflook fijn en meng wat zout, sojasaus, limoensap, gembersiroop en sesamolie tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing en roer goed door.

Tip: varieer door in plaats van ananas eens mango of meloen te gebruiken.
Deel dit recept