Tiramisu

De traditionele Italiaanse tiramisu wordt met lange vingers gemaakt. In dit recept gebruiken we vers gebakken cake en een stevige roomlaag. Zo is de tiramisu makkelijker te serveren.

Tiramisu

Ingrediënten

Voor de vanillecake:

Voor de koffie:

Voor de room:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een vierkante ovenschaal (ongeveer 20 bij 20 cm) in met wat olie. Meng de suiker met sojamelk, olie en azijn. Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en klop met een garde. Doe het beslag in de ovenschaal en bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven. Test of een satéprikker schoon uit de cake komt. Zo niet, moet de cake nog wat langer bakken. Laat de cake afkoelen.

Meng de koffie met het amandelextract en zet opzij.

Maak nu de room. Doe de sojayoghurt met de cashewnoten in de keukenmachine en maal tot een puree. Voeg dan de overige ingrediënten voor de room toe en pureer weer fijn.

Snijd de cake horizontaal in twee lagen. Je krijgt het beste resultaat als je de hard geworden bovenkant er helemaal afsnijdt. Leg de onderste cakelaag terug in de ovenschaal. Giet de helft van de koffie eroverheen. Bestrijk de cake met de helft van de room. Bedek met de tweede cakelaag en herhaal. Met een zeef kun je de tiramisu bestuiven met cacaopoeder. Laat de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast opstijven en snijd dan in 9 stukken.

Tip: Bak de cake de avond van tevoren om op de dag zelf snel klaar te zijn.
Deel dit recept