Aardbei-spinaziesalade
Aardbeien en balsamico zijn een verrassend lekkere combinatie. Samen met spinazie en nootjes vormen ze een lichte salade.
Ingrediënten
- 75 gr amandelschaafsel
- 450 gr verse spinazie
- 500 gr aardbeien
- 150 gr walnoten
- 2 bosuitjes
- 5 el walnootolie (of olijfolie)
- 3 el balsamicoazijn
- 3 el agavesiroop
- Snufje zout
Bereiding
Rooster het amandelschaafsel even in een droge koekenpan.
Was de spinazie en de aardbeien. Hak de spinazie grof en snijd de aardbeien in plakjes. Hak de noten grof en snijd de bosui fijn. Doe deze samen met het amandelschaafsel, de spinazie en de aardbeien in een grote kom. Doe de olie, balsamicoazijn, agavesiroop en zout in een afsluitbaar potje of bakje en schud tot een dressing. Sprenkel de dressing over de salade en dien op.
Tip: Probeer het recept ook een met pecannoten in plaats van walnoten, of probeer het in de herfst een keer met peer in plaats van aardbeien!
- Menugang:
- Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- Zomer, Herfst
- Gelegenheid:
- BBQ, Potluck
- Smaak:
- Hartig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Pindavrij, Raw, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk