Gnocchi met geroosterde paprika’s
Gnocchi zijn een kruising tussen ons aller aardappel en pasta. Geroosterde paprika’s zijn een heerlijke toevoeging aan allerlei gerechten. Eén plus één is drie!
Ingrediënten
- 1 pak gnocchi (500 gr)
- 1 pot geroosterde paprika’s
- 1 aubergine
- 300 gr spinazie
- 1 blik kikkererwten of witte (cannellini)bonen
- 3 teentjes knoflook
- 1-2 tl citroensap
- 2 handjes verse basilicum
- 0,5 tl zout
- Verse zwarte peper
Bereiding
Kook de gnocchi in een pan heet water volgens de instructies op de verpakking.
Pureer ondertussen in een keukenmachine of blender de paprika’s, knoflook, citroensap, zout en zwarte peper tot een gladde saus.
Snijd de aubergine in blokjes en verwarm olie in een ruime pan. Pers de knoflook erboven uit en bak met de aubergineblokjes. Roer goed door en voeg na 5 minuten de spinazie toe. Laat die zo’n 5 minuten slinken. Voeg de paprikasaus toe en kikkererwten toe en verwarm het nog een paar minuten. Bestrooi met de basilicum en serveer met de gnocchi.
Tip: In plaats van gnocchi kun je deze saus ook bij pasta, zoals fusili, serveren.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Pasta
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk