Panzanella
Voor deze Italiaanse broodsalade kun je afgebakken ciabatta nemen, maar het is lekkerder om een ciabatta te nemen die je thuis af kunt bakken. Laat het brood dan wel eerst goed afkoelen voordat je het in de salade doet.
Ingrediënten
- 1 ciabatta
- 250 gr tomaat
- 2 bosuitjes
- 1 (gele) paprika
- 1 zakje verse peterselie (30 gr)
- 2 rijpe avocado's
- 1 blik kikkererwten
- Sap van 1 citroen
- 4 el extra vierge olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
Snijd de tomaat in stukken, de bosui in ringen en de paprika in repen. Ontpit de avocado en snijd in plakjes. Hak de peterselie fijn.
Scheur het brood in kleine stukken en schep om met de tomaat, bosui, paprika, peterselie, avocado en kikkererwten. Meng het citroensap en de olie met wat peper en zout. Druppel dit over de salade.
Tip: Vervang de kikkererwten door een halve komkommer in plakjes voor een lichtere/frissere salade.
Tip 2: Het is ook lekker om verse basilicum te gebruiken in plaats van peterselie. Olijven zijn ook een lekkere toevoeging!
Tip 3: Voeg spinazie toe voor wat extra groente.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk