Chili sin carne met plantaardig gehakt
Het plantaardige gehakt geeft deze chili de bekende bite. Dit is een ideaal gerecht om vleeseters voor te schotelen, wedden dat ze niet eens doorhebben dat het plantaardig is?
Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 175 gr plantaardig gehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl gemalen komijn
- 0,25 tl chilipeper
- 1 zak paprikamix (3 stuks)
- 350 gr tomatensaus (tomato frito)
- 1 blik mais (200 gr)
- 1 blik chilibonen (400 gr)
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en bak 5 minuten. Doe de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 minuten zachtjes koken.
Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 minuten door. Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Lekker met verse koriander, nacho’s en/of rijst.
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld