Groene erwtendip
Deze dip is heerlijk romig door de amandelen. De tuinerwten geven het een intens groene kleur, zodat het er gelijk ook heel vega-verantwoord uitziet!
Ingrediënten
- 75 gram ongezouten amandelen
- 150 gram tuinerwten uit blik/pot, uitgelekt
- 1 theelepel vers geraspte gember
- 3 eetlepels water
- 3 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 handje verse koriander
- Snuf zout en peper naar smaak
Bereiding
Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer tot een egale dip. Voeg indien nodig wat extra water toe om het wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Lekker op knäckebröd, op brood of maak er een feestje van met nacho's of groentechips!
- Menugang:
- Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris, Hartig, Kruidig, Romig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk