Choco-pindakaashavermout
Deze stevige havermoutpap smaakt bijna als een dessert. Het legt een goede bodem voor een lange dag! Havermout is een echte superfood: rijk aan diverse B-vitaminen en belangrijke mineralen. Bovendien vind je het in elke supermarkt voor een zeer schappelijke prijs.
Ingrediënten
- 500 milliliter amandelmelk
- 100 gram havermout
- 2 rijpe bananen
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 3 eetlepels pindakaas
- Optioneel: 1 eetlepel agavesiroop
Bereiding
Breng de
amandelmelk aan de kook en voeg de havermout toe. Laat een minuutje zachtjes koken. Prak de banaan fijn en voeg toe aan de havermout. Voeg na een paar minuten het cacaopoeder en de vanille toe. Voeg de pindakaas in kleine beetjes toe en roer door. Proef of je het zoet genoeg vindt en voeg eventueel nog wat agavesiroop toe. Verdeel over twee kommetjes en serveer.
Tip: Serveer met gebroken pinda’s of vervang de pindakaas eens door een andere notenpasta zoals amandelpasta!
- Menugang:
- Ontbijt
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Romig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk