Kokos-limoencupcakes
Deze cupcakes zijn erg makkelijk te maken. De limoen en kokosmelk geven er zoveel smaak aan, dat je niet eens door hebt dat ze volkoren zijn!
Ingrediënten
Voor 12 cupcakes:
- 125 gram volkoren meel
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- Een snufje zout
- 75 gram geraspte kokos
- 75 milliliter zonnebloemolie
- 150 gram rietsuiker
- 250 milliliter kokosmelk
- 25 ml sojamelk
- Sap en rasp van 1 kleine limoen
- Geraspte kokos om te garneren
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng in een grote kom meel, bakpoeder, zout en de geraspte kokos.
Klop, in een klein kommetje, de olie en de suiker samen tot de textuur iets lichter wordt. Giet dit suiker-oliemengsel in de kom met de droge ingrediënten. Voeg de limoenrasp, het limoensap, de kokosmelk en de sojamelk toe en roer voorzichtig tot alles vermengd is. Giet het beslag in 12 cupcakevormpjes.
Bak de cupcakes zo’n 25 minuten, of tot een tandenstoker schoon uit een cupcake komt als je erin prikt.
Garneer met wat geraspte kokos.
Tip: Kokosmelk over? Vries de rest in en gebruik het later als je maar weinig nodig hebt. In de vriezer kun je kokosmelk nog maanden bewaren.
- Menugang:
- Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- High Tea
- Smaak:
- Fris, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk