Tortillataart
Een verrassende variant op de wrap: een tortillataart. In plaats van rollen gaat het bij dit gerecht om stapelen. Met veel heerlijke ingrediënten en smaakmakers is dit gerecht een feest op tafel.
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 1 groot blik tomatenpuree (140 gr)
- 4 teentjes knoflook
- 1 el uienpoeder
- 2 el sambal
- 1 blik zwarte bonen (400 gr)
- 6 tortilla’s
- 1 avocado
- 4 tomaten
- 150 gr olijven
- Handje plantaardige geraspte kaas
- Bosje koriander
Bereiding
Mix de tomatenpuree met de knoflook, kruiden en de helft van de zwarte bonen.
Snijd de tomaat en avocado in plakken en de olijven in schijven.
Leg één tortilla op een bakplaat en beleg met het tomatenmengsel, een vijfde deel verse tomaat, avocado, olijven en zwarte bonen. Herhaal dit tot er 6 lagen zijn. Garneer de bovenste laag met wat plantaardige geraspte kaas. Bak de tortilla taart in de oven op 180 graden gedurende 10 à 15 minuten. Garneer met koriander en snijd in 8 punten.
Tip: ben je met minder personen? Maak de taart dat met minder lagen. Je kunt natuurlijk ook meer groenten verwerken in de taart, doe vooral wat jou lekker lijkt!