Pittige pompoensoep
Perfecte soep voor door de week, snel klaar en pittig.
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 rood pepertje, in ringetjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 kleine flespompoen, in blokjes
- 1 blik gepelde tomaten (of 400 g verse tomaten in stukjes)
- 1 laurierblad
- 750 milliliter water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
Bereiding
Verhit in een grote pan de olie en voeg het pepertje, de ui, paprika en pompoen toe. Roerbak een paar minuten. Voeg tomaten, laurier, water en bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook ongeveer 15 minuten, totdat de groenten gaar zijn. Verwijder de laurier en voeg de paprikapoeder toe. Pureer met een blender of staafmixer en serveer.
Tip: lekker met vers brood met bv. humus. Ook lekker is het een hand fijngesneden peterselie over de soep te strooien.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk